WWPT 40: West Wednesdays XL

40 jaar - Jeroen Werner - West Wednesdays XL23_850

Tourguide PJ Roggeband
PJ Roggeband was al vaker tourguide van West Wednesdays. Deze publicist en kunstenaar is voorman van het Elfletterig Genootschap en bevorderaar van prikkelende concepten over de rol van groen en groenbeheer in de openbare ruimte. Daarnaast is hij gebiedsbiograaf en initiator van bijzondere expedities zoals de Dwaalsafari.

40 jaar - Jeroen Werner - West Wednesdays XL43

Passage de Hallen/OBA de Hallen
Tollensstraat
Dominique Panhuysen

In het fotoproject Wonen en werken in Woonwerkpand Tetterode documenteert Dominique Panhuysen het creatieve bolwerk waar zij sinds 1990 werkt. Zij verkent de zelfgebouwde woon- en werkruimtes en gaat nieuwe, verrassende verbindingen met de bewoners aan. Panhuysen weet de verknochtheid met de ruimte, met of zonder de aanwezigheid van de bewoner, zichtbaar en voelbaar te maken. In haar foto’s spreekt de bewoner als het ware ‘door de dingen heen’. 

40 jaar - Jeroen Werner - West Wednesdays XL160_850

Bellamyplein
Wiener Wals Reprise door Jozef van der Heijden 

Wegens overweldigend succes bij het 35-jarig bestaan van Tetterode, presenteert Jozef van der Heijden opnieuw zijn dansende paren in gendervrije hoepelrokken. De rokken zijn gemaakt door Inez Meer van gordijnstoffen uit Tetterode. Dansers zwaaien en zwieren op vrijdagmiddag bij de opening van het jubileumweekend en tijdens West Wednesdays op zondagmiddag. 

Kwakersplein
Bombito Percussion

Bombito Percussion is een amateurpercussieband uit Amsterdam. De spelers improviseren op aanwijzingen van een conductor; hun swingende ritmes op surdo’s, djembé’s, sabars, doundouns, conga’s, bongo’s en shakers werken aanstekelijk op het publiek. Dit jaar won Bombito Percussion de Iktoon Challenge 2021 Noord-Holland met een online zoomoptreden. Juryrapport: ‘de passie spat ervan af’.

40 jaar - Jeroen Werner - West Wednesdays XL313_850
40 jaar - Jeroen Werner - West Wednesdays XL335_850

Tetterode Da Costakade
Klaske Oenema

Klaske Oenema maakt analoge multimediakunst met een old skool overhead projector. Rond deze lichtbron ontstaan gesproken en gezongen verhalen, losgetrokken uit papier en plastic, nauwkeurig geknipt uit het dagelijks leven, zo terloops gepresenteerd dat het lijkt alsof ze vanzelf zijn ontstaan. Haar liedjes zijn sober en minimaal, en evenals haar beelden van een gewaagde eenvoud. 

40 jaar - Jeroen Werner - West Wednesdays XL358_850

Tetterode Binnenplaats/Dijktheater
DJ Socrates

Net als de legendarische filosoof blijft Socrates de DJ nieuwsgierig verder vragen. Verder kijken, verder reizen binnen de muziek. Elke set is een uniek dans-epos waarbij DJ Socrates zich laat inspireren door het karakter van de plek, de grillen van het weer en de energie van zijn publiek. Laat je verleiden door avontuurlijke global sounds, die zowel verrassend als vertrouwd in de oren klinken. Voed je lijf met kruidige ritmes en hypnotische melodieën. Warmbloedige muziek om het leven in al zijn facetten te vieren.