Terugblik op presentatie boek MigratieRoute Tetterode

‘Refugees are the avant-garde of their people.’ – Hannah Arendt.

migratieroute 1A

Godfrey Lado, muzikant, schrijver, samenwerkend met vluchtelingen, overhandigde het eerste MRT-boekje aan Hidaya, spokeswoman van Amsterdam City Rights, waar mensenrechten van ongedocumenteerde vluchtelingen centraal staan.

Na de boekpresentatie volgden inspirerende MRT-promofilmpjes van Gadaa Hunde en Nies Medema, interviews met migranten, Chris Keulemans en Özkan Gölpinar, alsmede verslag van MRT 2018.

 

Oumar Mbenque Atakosso vertelde over de MRT-workshop Load & Unloading, Document Yourself, en over horizontale en verticale immigratie.
Diverse wwpt’ers lichtten de inspirerende samenwerking toe met migranten binnen hun MRT-workshops.

 

Daarna ontspon zich een boeiend gesprek over hoe vruchtbaar samenwerking en elkaar ontdekken zijn, juist ook rond migratie en mensenrechten. Ideeën werden besproken over kunst-actie tegen de absurde plannen van NL ea. EU-lidstaten, om vluchtelingen naar Rwanda te sturen om daar hun asielverzoek af te wachten in kampen. Deze deal gaat in ruil voor betaling aan Rwanda. Een vorm van mensenhandel dus!

Linzensoep, Syrische snacks en gemberdrankjes smaakten heerlijk en de presentatie sloot af met de indrukwekkende documentaire ‘Revenir’ van David Fedele en Kumut Imesh, over een vluchteling met status in Frankrijk, die zijn ellendige vluchtroute van destijds opnieuw volgt, dit keer met een camera.

 

Het boekje is inmiddels verspreid, een digitale versie volgt wellicht.
Groet uit het MRT-team:
Bella, Yusuf, Vincent, Oumar, Jafar, Rens

MRT-filmpjes:
Bekijk hier een filmpje van Chris Keulemans

Hier een filmpje van Özkan Gölpinar

Hier een kort verslag weekend van MigratieRoute Tetterode, 7 & 8 juli

Hier het MigratieRoute Tetterode verslag door Nies Medema

Hier het MRT-dag 1 verslag door Gaada Hunde

Hier het MRT-dag 2 dialogen door Gaada Hunde