Refugee-in-Residence ook in 2024 broodnodig! Help mee!

een verslag van Rens den Hollander

We zijn erg blij dat Refugee-in Residence, opvangplek voor vrouwelijke ongedokumenteerde vluchtelingen in wwpt, ook in 2023 mede is verwezenlijkt! Hartelijke dank aan ons allen, mede namens de vluchtelingen!

Hoe was 2023?

In 2023 woonden er in de ruimte van Refugee-in Residence respectievelijk een Ugandese lesbische vrouw, een Ugandese hoogzwangere en een jonge Ethiopische vrouw. Daarna woonde er in de ruimte heel kort een Ghanese met een zoontje van 8,5 maanden. Momenteel woont er weer een Ethiopische.

refugee2

Steeds is de opvang urgent omdat iemand door de overheid ‘op straat’ is gedumpt. Toch is de hoop    groot dat de vrouwen alsnog in de asielprocedure kunnen via ter Apel naar een AZC. Iets wat in 2023 vooralsnog allen gelukkig gelukt is! Daar zijn we heel erg blij mee. 

Dank aan de donateurs!

We zijn erg blij met de financiële steun, broodnodig om het project te realiseren. Huur en energielasten worden maandelijks door zo’n 15 donateurs betaald. Om meer ambities te halen, zoals de vrouwen een cursus bieden, zwemles, bibliotheekpasje, film- of museumbezoek, etc., behoeft Ref-in-Res nog meer financiën. Dus speel deze nieuwsbrief gerust door aan derden! Samen realiseren we deze vluchtelingensteun! Ook is weer een aanvraag 2024 gedaan bij wwpt.

Wees welkom om Ref-in-Res mede te financieren. Dit kan via:
NL48INGB 0004 7126 77 t.n.v. Energie Tetter ovv. Refugee-in-Residence.
Voor vragen, tips, opmerkingen mail gerust: renss@xs4all.nl

Met dank & groet van supportgroep Ref-in-Res & vluchtelingen: Marjon Bakker, Willie van Berlo, Ineke Bellemakers, Rens den Hollander.

Allen een goeie toekomende tijd gewenst, en peace please….!

refugee 3