Moments in a Thingtank van Yvonne Dröge Wendel bij Mediamatic

one exhausted object and five respons-able objects

Kun je van objecten houden zoals je van mensen kunt houden? Als je Yvonne Dröge heet zeker. Ze heeft vooral een bijzondere band met het kastje van de firma Wendel dat op de slaapkamer van haar moeder stond. Ze trouwde er mee en draagt tot op de dag van vandaag de achternaam Wendel. In haar speelse installaties creëert ze experimentele ontmoetingen tussen mensen en objecten. Ze onderzoekt hoe mensen en niet-mensen samen een wereld vormen. Verstop je in haar stoelen en ontdek hoe verleidelijk meubels kunnen zijn.

Laat me je spullen zien en ik vertel je wie je bent. Spullen als auteurs van je leven. Wij bestaan niet zonder voorwerpen, maar tot wat voor bestaan hebben die voorwerpen ons gevormd? Hoe gaan we om met dingen? Wat betekenen ze voor ons en voor zichzelf? Hoe ontstaan dingen? Hoe maak je ze? Hoe werken we samen? In haar speelse filosofische installaties creëert Yvonne experimentele ontmoetingen tussen mensen en objecten, waarbij ze ons begrip van hoe mensen en niet-mensen een wereld vormen herwerkt. Voor haar tentoonstelling bij Mediamatic presenteert Yvonne zes van haar creaties. Je kunt tekenen, gemasseerd worden, een stoel knuffelen en zelfs ontspannen in een ‘wasmachine’.

Verstop je in haar stoelen en ontdek hoe onverantwoordelijk en verleidelijk meubels kunnen zijn. Te zien van dinsdag t/m zondag van 12:00-19:00 in de Sluisdeurenloods van Mediamatic. Gratis toegang!