Kom naar Tet-screening: ‘Where do we go now?’ van Nadine Labaki

still-Where-Do-We-Go-Now-Nadine-Labaki

De film Where Do We Go Now? is uit 2011. De film duurt 110 minutwn en is Frans en Arabisch gesproken en Engels ondertiteld. Christian Sleiman, die momenteel in het M4-gastatelier van Woonwerkpand Tetterode werkzaam is, zal de film inleiden.

Wees welkom, laat even weten of je komt via renss@xs4all.nl

Over Where Do We Go Now?
De film speelt zich af in een klein dorpje ergens in Libanon, dat getekend is door de gevolgen van oorlog en bezig is met zichzelf heropbouwen. In het dorpje leven moslims en christenen tamelijk vredig samen. De komst van een radio en televisie lijkt in eerste instantie een stap in de richting van voorspoed, maar juist deze opening naar de rest van de wereld blijkt desastreus.

Nadine Labaki’s Where Do We Go Now? is even emotioneel en rauw als luchtig en grappig. De regisseur weet heftige scènes sterk af te wisselen met komedie en levendige muzikale intermezzo’s. Zo neemt de film je mee in een achtbaan van emoties en uit ze zich als een waar gedachtenexperiment. Natuurlijk zijn de thema’s wat uitvergroot, maar toch zet de film je aan het denken over ons gedrag en vooral ook over de rol van religie in dit gedrag. Hoeveel oorlogen en misstanden zijn écht veroorzaakt door religie en hoeveel zijn vooral te wijten aan haantjesgedrag en/of groepsdynamieken? Interessante vragen, die Labaki op wel erg bijzondere en humoristische wijze weet over te brengen aan haar publiek.

Nadine Labaki (Libanon) maakte geen nadrukkelijk politieke film, maar schreef een liefdesbrief aan een belegerde stad: ‘Aan mijn Beiroet’ is te lezen op de aftiteling.

Where Do We Go Now? won drie prijzen op het filmfestival van San Sebastian.