Kinga de Portugese waterhond van Dorothée

Kinga de waterhond
Kinga is een Portugese waterhond die uit Zwitserland komt. Ze heeft een Finse moeder en een Franse vader. Kinga is geboren op 29 april 2013 als laatste van een nest van elf puppies. Kinga is een Hongaarse naam en betekent dappere krijgster. Toen ik Kinga kreeg durfde ze over geen enkele brug heen. Ik heb haar in Amsterdam over elke brug 1 keer heen getild, daarna was het geen probleem meer. Inmiddels vliegt Kinga enthousiast over kattenbruggen, hondenwippen, door tunnels en tussen paaltjes door.
Kinga is uitermate zachtaardig en een enorme knuffelaar. Op straat weet ze mensen in te pakken door heel dicht bij ze te gaan zitten en tegen ze aan te leunen. Wij hadden van het begin een klik en de band met haar blijft groeien. Ze kan heel uitbundig zijn maar ook extreem rustig, ze is gek op wandelen in de bossen, de bergen of het strand en ze heeft een verloofde in het Vondelpark die Nero heet en ook een Portugese Waterhond is. Hij komt echt uit Portugal. Via een nicht van het baasje van Nero komt Jasmin, of Jazz, de jongste Portugese telg in april met het vliegtuig naar Tetterode om zich te vestigen in het huis van Ineke. Daar verheugen wij ons enorm op.
portugese waterhond
In de Nieuwe Leliestraat is een gevelsteen van een Portugese Waterhond die waarschijnlijk door Portugese Joden hier terecht is gekomen. klik op onderstaande link voor meer informatie
Nog een weetje over Portugese Waterhonden. Ze hebben slechts één vacht in tegenstelling tot de meeste honden die een onder en bovenvacht hebben. Ze verharen niet en zijn hypoallergeen, dwz dat mensen die allergisch zijn voor honden voor deze honden niet allergisch zijn. En ze hebben zwemvliezen;-)