Dit waren de huurders van het Tetlokaal in 2023.

modeltekenen

 

Elke week vindt er een tekensessie plaats met wisselende naaktmodellen. Organisatoren zijn Max Put en Mark Schalken. Max is free lance kunsthistoricus, architectuurhistoricus en tekenaar. Mark is grafisch ontwerper en kunstenaar. Aan de tekensessies nemen ook Tetterodianen deel.

Filosofiesalons, door Anya Farennikova

Anna: “Ik ben de filosofiesalons begonnen met het idee om filosofische discussies van niveau naar mensen buiten de academische wereld te brengen. Ik ontmoette namelijk regelmatig zeer bedachtzame, inzichtelijke mensen die nieuwsgierig waren naar verschillende filosofische ideeën, maar geen plek hadden om te praten over de vragen die in hun hoofd bleven rondspoken. Veel van deze mensen (misschien bent u een van hen!) willen verder gaan dan oppervlakkige discussies en deze vragen écht aanpakken. Maar omdat ze een druk leven hebben, zouden zich nooit inschrijven voor een reguliere filosofiecursus. Dus besloot ik hen filosofie op maat te brengen.

De filosofiesalons zijn een plek waar mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en een diepgaande, professioneel samengestelde discussie kunnen voeren over de vragen en ideeën die ons allemaal aangaan. Hoewel we op de salons vaak lastige vragen bespreken, is een absoluut essentieel dat het géén highbrow of saaie filosofie wordt maar met humor wordt gebracht. Geen enkel goed idee wordt goed besproken tenzij we er ook een grapje over kunnen maken.

De Wit-Russische Anya Farennikova is een geestesfilosoof, gevestigd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft een doctoraat in filosofie behaald aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill en heeft filosofie gedoceerd aan universiteiten in de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië en Nederland.


Welcome Stranger, o.v.v. Marainna van der Zwaag

Welcome Stranger brengt als karakteristiek kunst op onverwachte plekken, zoals in privéwoningen. In plaats van een van tevoren bedacht onderwerp, motto of motief worden gegevens centraal gezet, die als vanzelf uit de situatie voortkomen; de locatie, een huis in de stad, en daarmee samenhangend de wisselwerking tussen het privévertrek en de publieksruimte, openbaarheid en privacy. Kwesties waarvan de relevantie alleen maar is toegenomen, denk aan surveillancetechnieken en online privacy. Noties van gastvrijheid, vreemdeling zijn en bij een plaats horen hebben bovendien een nieuwe sociale en politieke betekenis gekregen. Telkens ontstaat een interessant spanningsveld tussen het privé-vertrek en de publieke buitenruimte, tussen openbaarheid en privacy. Marianna van der Zwaag organiseert meetings vanuit Welcome Stranger. Ook Tetterodiaanse kunstenaars namen deel aan projecten van WS.

zie instagram

 

Tet-screenings

Tet-screenings vinden 6 x per jaar plaats, meestal een zondagmatinee, met films en documentaires met zeer diverse titels. Graag worden zeldzame films vertoond, titels die niet vaak elders te zien zijn, titels van cineasten uit bv. WwpTetterode en omgeving. Boeiende vertoningen met vaak Q & A met de filmmakers zelf, waardoor interessante gesprekken plaatsvinden. Iedereen is welkom.

 

workshops van Wildernis

Wildernis plantenwinkel organiseert regelmatig workshops, bv. terrarium en kerstkransen fabriceren. 

losse huurders

Voorts wordt Tetlokaal ook op onregelmatige basis gehuurd, bv. door het overleg Roze Links Utrecht, de Bijstandsbond, Platform PBK. Uiteraard vinden er pandoverleggen en wwpt-events plaats.

De huur is 30 euro per dagdeel. Het beheer wordt gedaan door Dagmar, Rens en Klaske als back up.