ontmoet een nieuwe Tetterodiaan: Max Holm

pasfoto max holm

Mijn naam is Max Holm, afkomstig uit Amsterdam. Na een studie Scheikunde in Amsterdam en Food Technology in Wageningen kwam ik tot de conclusie dat ik het liefste werk met het soort eten waar ik zelf achter sta. Eten met echte smaak en een eerlijke oorsprong. Het bedrijf wat ik aan het opzetten ben, richt zich op catering/pop-up en op productie van gefermenteerde producten.

Fermentatie, de oudste vorm van voedselconservering, fascineert mij omdat het ons leert met overschotten om te gaan en omdat het tevens de smaak van het voedsel (positief) verandert.

De Pannenlikker en Max op Zout
Ik houd erg van mensen samenbrengen en van kennis delen. Workshops geven en de keukenruimte delen met anderen zijn dingen waar ik erg naar uitkijk. Na een grondige verbouwing van mijn bedrijfsruimte in Tetterode hoop ik deze zomer / dit najaar te beginnen met koken en experimenteren. De namen van de bedrijfsruimte en van mijn fermentatiebedrijfje worden waarschijnlijk: De Pannenlikker en Max op Zout .

Tot nu toe ben ik erg blij dat ik ben terugverhuisd naar Amsterdam om dit avontuur aan te gaan. Soms mis ik Wageningen en haar omgeving, waar ik tot verkort woonde en waar ik werkte als bakker. Gelukkig ga ik nog af en toe op bezoek, ik kan iedereen een bezoek aan Wageningen aanraden :).
Ik leer graag nieuwe dingen en ik houd (naast koken en eten) van taal, muziek maken, spelletjes en alle sporten die met een racket te maken hebben.

Recept voor linzen zoals gemaakt bij Chez Evert no. 5:

Kook (zwarte of andere) linzen in goed gezouten water samen met smaakmakers zoals bijvoorbeeld: snijresten van ui/wortel/selderij, knoflook, laurier, koriander, peterselie of andere smaakmakers die opgemaakt kunnen! Gebruik gewoon wat je hebt. De linzen zijn eenmaal aan de kook in ongeveer 30/45 minuten gaar.

Fruit ontertussen kleingesneden uien samen in ruim boter of olie, samen met flink veel gemalen komijn- en korianderzaad en chilipoeder. Haal goede chilipoeder bij de toko of gebruik nog liever een gedroogde Mexicaanse chilipeper die eerst geweekt is in heet water en vervolgens fijngemalen.

Voeg de gare linzen toe aan de uien, stamp of staafmix het geheel tot de gewenste dikte. Maak af met een beetje extra olijfolie/boter en een scheutje citroensap of azijn. Voeg als nodig extra kookvocht en of zout toe. Lekker met verse koriander en zure room.

Groetjes van Max!