Deze concerten organiseert BOVENKAST de komende maanden

BOVENKAST is een initiatief van Guus (uit de Crèche), César (van fanfare) en Chris.
Een keer per maand zal er op zaterdagmiddag om 16 uur een concert plaatsvinden in het Schip. Het gaat veelal om onbekende bands of muzikanten.

zaterdag 20 januari De eerste band die optreedt is Spullen: een Frans-Nederlandse band, zonder drummer, met synthesizer en zangeres met opera-achtergrond. Een sonische reis langs bedauwde weilanden, nieuwe gordijnen en nijntje. 

Luister hier naar een fragment. 

Zaterdag 24 februari presenteert men onder voorbehoud Yodel Queen. Een punkband waar kunstenaar Una uit Tetterode in speelt.

Zaterdag 23 maart is er een optreden van LMNOP. (later hierover meer)

In verband met beperkte plaats in het Schip moet men zich aanmelden op: bovenkastconcerten@gmail.com. Entree is 5,00 euro. De opbrengst gaat naar de bands. Bezoekers wordt gevraagd om zich stipt om 16 uur onder de ingang bij het hek van DaCostKade 148 te verzamelen. 

Wat meer over BOVENKAST

De naam BOVENKAST is een term uit de typografische wereld. Het verwijst daarmee naar de geschiedenis van Tetterode. BOVENKAST staat voor de letterkasten waar de loden letters in lagen waren opgedeeld in een gedeelte voor de hoofdletters (kapitalen). Daarnaast was er een gedeelte voor de gewone letters, de onderkast. Maar het woord BOVENKAST verwijst ook naar de bovenste ruimte van het Tetterode-complex. Daar waar de optredens plaatsvinden. 

De poster die gemaakt is voor de concerten is gezet en gedrukt met materialen die vervaardigd zijn in Tetterode. BOVENKAST heeft in de drukkerij van de Rietveld academie deze poster met de hand vervaardigd.

bovenkast poster
bovenkast 2