De commonsvlag van Natascha Hagenbeek

chris vlag 2
Natascha Hagenbeek is kunstenaar en al geruime tijd bezig om de kracht en waarde van commons, burgerinitiatieven met als doel een andere, meer duurzame, eerlijker, gezondere wereld creëren, te visualiseren. In 2011 door samen met buurtbewoners een commons op te zetten en te beheren, in 2019 met een publicatie over commons.
 
Voor haar meest recent project wil ze via een vlag laten zien dat we met veel zijn en waar we zitten in de stad.
Een gezamenlijke vlag visualiseert de reikwijdte van de beweging en bekrachtigt de transitie.
 
Voor de vlag heeft Natascha met verschillende mensen gesprekken gevoerd. Tijdens een werksessie heeft een aantal van jullie input gegeven. Uiteindelijk is Natascha samen met ontwerper Vincent Bogers met de input aan de slag gegaan.
In de werksessie tekende iemand een ronde vlag en kwamen we op onder andere op een vliegwiel en een piratenvlag uit. Het ontwerp van de vlag is uiteindelijk een combinatie van een vliegwiel en een piratenvlag. Het is geïnspireerd op de Geuzenvlag uit 1572. Uiteindelijk kwam de ontwerper uit op een rimpeling effect: alles wat in beweging wordt gezet, beweegt zich voort. 
Vanaf begin juni wil Natascha graag beginnen met de commoners vlag uitdelen. Bij elke locatie wordt er een vlag uitgedeeld. Van dit moment wordt een foto gemaakt die Natascha deelt op sociale media. Om commons visies te delen en de beweging zichtbaar maken.
 
Dinsdag 21 juni wordt om 17.00 uur de tijdlijn geopend door parade te maken en de vlag van de Dam naar de Stopera te brengen. Hiervoor zijn jullie ook van harte uitgenodigd.
In de bijlage zie je het uiteindelijke ontwerp van de vlag, hopelijk hangen jullie samen met ons de vlag uit!
Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groeten,