Bekijk het werk van Charlotte Schrameijer in Sensitive Values

werk van Charlotte Schrameijer; https://charlotteschrameijer.nl/

Opening: vrijdag 14 juni om 17.00 door Alex de Vries, met een poëzie-performance door Sylvia Hubers, voormalig stadsdichter van Haarlem

KUNSTENAARS: Chant van Lieshout, Esther Hoogendijk, Nynke Deinema, Susana Mulas Lastra, Charlotte Schrameijer, Sylvia Hubers en Esther Koeman (curator).

“Waarde hebben, en er blijk van kunnen geven, betekent tweemaal meer waarde hebben”, (Baltasar Gracián)
Soms zijn waarden aan het oog onttrokken of onopvallend aan de oppervlakte aanwezig; speels, pril en sensitief. Ze hebben een natuurlijke schoonheid en een zachte kracht. Hoe laat je deze waarden tevoorschijn komen in al hun kwetsbaarheid en levendigheid?
Zeven kunstenaars verkennen zulke sensitieve waarden, ieder op een eigen wijze. Zij brengen de schoonheid en kracht ervan aan het licht. Hun werken resoneren door de ruimte, versterken elkaar en nemen je mee alsof er ieder moment iets staat te gebeuren.

Chant van Lieshout zoomt in op kleine werelden om de alledaagse realiteit te ontvluchten. Compassie voor buitenbeentjes in combinatie met humor resulteert in tragikomische beeldtaal.
Esther Hoogendijk laat haar objecten langzaam veranderen van vorm, kleur en materie. Het werk toont de natuurlijke en menselijke invloeden bij het verstrijken van tijd, alsof er steeds iets gebeurt.
Nynke Deinema toont met het project ‘Female Hands’ bewerkte foto’s van vrouwenhanden uit schilderijen van ‘oude kunst’. Het werk is zacht, tactiel en tegelijkertijd aangetast.
Susana Mulas Lastra gebruikt papier als microscoop om dichtbij de onzichtbare natuur te komen. Haar tekeningen laten een kleurrijke, bijna tastbare wereld zien.
Sylvia Hubers brengt rechtshandige proza-miniaturen en linkshandige tekeningen bij elkaar. De associatieve woord- en beeldcombinaties zwieren het stof van de alledaagse werkelijkheid.
Charlotte Schrameijer zoekt naar balans tussen de destructieve kracht van mensen en de verleiding van schoonheid. Tussen gelaagdheid- en het uiteenvallen van het beeld, tussen kracht en fragiliteit.
Esther Koeman (curator) zoekt naar verbondenheid in ruimte, tijd en taal binnen maatschappelijke verandering. Objecten ondergaan een lichtvoetige touch, soms met een knipoog.

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag open van 11 tot 17 uur
Zondag open van 14 tot 17 uur
Bezoekadres
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023 532 68 56
https://www.devishal.nl/bezoekersinformatie/

De expositie is tot stand gekomen met medewerking van Cultuurfonds, Amartefonds, Jaap Harten Fonds, Susana Mulas Lastra en anderen.