DE NIEUWE RECHTBANK AMSTERDAM bouwen is mensenwerk #foto-expositie Dominique Panhuysen

 

Dominique Panhuysen: “Begin 2017 werden de vertrouwde torens van de oude rechtbank gesloopt en werd er plaats gemaakt voor een nieuw gebouw, ontworpen door KAAN Architecten. Met 50 zittingzalen ruim 1000 medewerkers waaronder 200 rechters en 140.000 uitspraken per jaar, is de Rechtbank Amsterdam verreweg de grootste van de 11 rechtbanken in Nederland.”

“Gedurende vier jaar heb ik het bouwproces van sloop naar nieuw gebouw vastgelegd. Maandelijks was ik op de bouwplaats aanwezig en volgde het werk van de slopers en de bouwers. Voor deze tentoonstelling heb ik 18 foto’s geselecteerd, waarvan er inmiddels zeven door de rechtbank zijn aangekocht als nieuwe aanwinst voor hun hedendaagse kunstcollectie.”

 

# De foto’s hangen op de 2• en 3• verdieping boven aan de roltap rechts. Het boek ligt ter inzage op een houten lessenaar bij bodebalie G.

 

NEW AMSTERDAMCOURT HOUSE #fotomagazines

In nauwe samenwerking met Studio Vrijdag maakte ik twee keer per jaar het fotomagazine NEW AMSTERDAMCOURTHOUSE. Elke uitgave bestrijkt enkele maanden van het bouwproces en focust op de mijlpalen van de constructie.

DE NIEUWE RECHTBANK AMSTERDAM bouwen is mensenwerk #fotoboek

In het fotoboek ‘oE NIEUWE RECHTBANK AMSTERDAM bouwen is mensenwerk’ zijn de fotomagazines 01 t/m 08 gebundeld.

De foto expositie is t/m 30 september te zien op de 2• en 3• verdieping van de rechtbank Amsterdam Parnassusweg 280 1. Vrij toegankelijk ma t/m vrij van 8: 30 tot 17:00 uur. 

Voor informatie, of misschien wil je een persoonlijke afspraak maken en mij ter plekke in de rechtbank ontmoeten, neem contact met mij op.